Maurice Lacroix Historie

Icoon kroon

Maurice Lacroix Historie

De Oprichting van Maurice Lacroix

Maurice Lacroix is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige mechanische horloges en zijn rijke geschiedenis. Het merk werd opgericht in 1975 in Saignelégier, Zwitserland. In die tijd was de Zwitserse horloge-industrie al eeuwenlang een toonaangevende kracht in de wereld van horloges. Maurice Lacroix werd opgericht met de visie om deze erfenis voort te zetten en horloges van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

Maurice Lacroix heeft talloze innovaties op zijn naam staan, waaronder complexe complicaties, zoals tourbillons, chronografen en maanfase-indicaties. Het merk heeft ook samengewerkt met toonaangevende Zwitserse uurwerkfabrikanten, waaronder Valjoux en Dubois Dépraz, om bewegingen van topkwaliteit te ontwikkelen.

Maurice Lacroix
Maurice Lacroix
Icoon horloge

De Groei van het Merk

In de daaropvolgende decennia groeide Maurice Lacroix uit tot een gevestigde naam in de wereld van luxe horloges. Het merk stond bekend om zijn vakmanschap, precisie en esthetiek. Het produceerde zowel klassieke als moderne horloges en verwierf een reputatie voor innovatie en technologische vooruitgang.

Maurice Lacroix heeft altijd sterk vastgehouden aan de tradities van Zwitserse horlogemakerij en kwaliteit. Het merk vervaardigt zijn horloges in Zwitserland, waar vakmanschap en precisie centraal staan. De horlogemakers van Maurice Lacroix gebruiken hoogwaardige materialen en gespecialiseerde technieken om horloges te produceren die zowel technisch geavanceerd als esthetisch verfijnd zijn.

Icoon horloge

Maurice Lacroix in de 21e Eeuw:

In de 21e eeuw heeft Maurice Lacroix voortgebouwd op zijn erfenis en heeft het merk moderne collecties horloges uitgebracht die aansluiten bij de eisen van hedendaagse horlogeliefhebbers. Het blijft een synoniem voor luxe, kwaliteit en vakmanschap.

De geschiedenis van Maurice Lacroix weerspiegelt de evolutie van de Zwitserse horloge-industrie en de toewijding van het merk aan de productie van hoogwaardige horloges. Maurice Lacroix horloges zijn gewild over de hele wereld vanwege hun combinatie van elegantie en technische excellentie. Het merk blijft relevant en blijft nieuwe horloges en innovaties introduceren in de wereld van de haute horlogerie.

 
Maurice Lacroix
Maurice Lacroix reviseren
Icoon horloge

Maurice Lacroix Reviseren

Neem contact met ons op voor een maurice Lacroix revisie

Maurice Lacroix heeft altijd sterk vastgehouden aan de tradities van Zwitserse horlogemakerij en kwaliteit. Het merk vervaardigt zijn horloges in Zwitserland, waar vakmanschap en precisie centraal staan. De horlogemakers van Maurice Lacroix gebruiken hoogwaardige materialen en gespecialiseerde technieken om horloges te produceren die zowel technisch geavanceerd als esthetisch verfijnd zijn.

Horloge-reviseren.nl heeft een jarenlange ervaring met Maurice Lacroix uurwerken. Wilt u uw horloge laten reviseren? Neem dan contact met ons op. 

Icoon horloge

Maurice Lacroix types

Maurice Lacroix is een bekend Zwitsers horlogemerk dat een breed scala aan horloges produceert. Hier zijn enkele van de belangrijkste typen horloges die door Maurice Lacroix worden gevoerd:

 1. Automatische Horloges: Maurice Lacroix staat bekend om zijn automatische horloges, die worden aangedreven door mechanische uurwerken. Deze horloges hebben geen batterij en worden opgewonden door de beweging van de pols. Ze staan bekend om hun precisie en vakmanschap.

 2. Chronografen: Het merk produceert ook chronograafhorloges, die extra functies bieden voor het meten van tijdsintervallen. Deze horloges zijn geliefd bij sportliefhebbers en mensen die behoefte hebben aan nauwkeurige tijdmetingen.

 3. Complicaties: Maurice Lacroix heeft horloges met diverse complicaties, waaronder maanfase-indicaties, kalenders, tourbillons en andere geavanceerde functies. Deze complicaties zijn een bewijs van het vakmanschap van het merk.

 4. Duikhorloges: Voor liefhebbers van watersport en duiken biedt Maurice Lacroix duikhorloges met waterbestendige eigenschappen en duikgerelateerde functies. Deze horloges zijn robuust en betrouwbaar.

 5. Elegante en Dress Watches: Naast sportieve horloges biedt Maurice Lacroix ook elegante dress watches voor formelere gelegenheden. Deze horloges zijn verfijnd en vaak voorzien van klassieke ontwerpelementen.

 6. Moderne en Hedendaagse Ontwerpen: Het merk heeft ook horloges met eigentijdse ontwerpen en materialen om tegemoet te komen aan de smaak van moderne horlogedragers. Deze horloges combineren stijl met functionaliteit.

 7. Zowel Heren- als Dameshorloges: Maurice Lacroix biedt horloges voor zowel heren als dames. De collecties omvatten een breed scala aan stijlen en maten om aan diverse smaken en behoeften te voldoen.

Maurice Lacroix staat bekend om zijn aandacht voor detail, kwaliteit van materialen en vakmanschap. De horloges van dit merk worden vaak gewaardeerd door horlogeliefhebbers vanwege hun combinatie van technische excellentie en esthetische aantrekkingskracht.

Maurice Lacroix reviseren
Icoon horloge

Maurice Lacroix horloge lijnen

Maurice Lacroix heeft door de jaren heen verschillende horlogecollecties uitgebracht. Deze collecties zijn vaak opgedeeld in specifieke lijnen of modellen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke horlogecollecties en lijnen die door Maurice Lacroix zijn uitgebracht:

 1. Les Classiques: Dit is een van de meest iconische collecties van Maurice Lacroix. Les Classiques omvat elegante dress watches met een klassiek ontwerp en aandacht voor detail.

 2. Masterpiece: De Masterpiece-collectie is het toonbeeld van technische excellentie en vakmanschap. Hier vindt u complexe horloges met complicaties zoals tourbillons en retrogrades.

 3. Pontos: De Pontos-collectie bestaat uit sportievere horloges, waaronder chronografen en duikhorloges. Deze horloges zijn robuust en functioneel.

 4. Aikon: De Aikon-collectie heeft een modern en sportief ontwerp. Deze horloges hebben een herkenbare zeshoekige lunette en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder chronografen en automatische horloges.

 5. Eliros: De Eliros-collectie is gericht op zowel heren als dames en omvat horloges met een eigentijds ontwerp en een brede keuze aan stijlen.

 6. Fiaba: Dit is een lijn die is ontworpen voor dameshorloges met elegante en verfijnde ontwerpen. Het omvat zowel automatische als quartzmodellen.

 7. Starside: De Starside-collectie is specifiek gericht op dameshorloges en omvat prachtige horloges met diamanten en andere luxe details.

 8. Heritage: Deze collectie omvat horloges met een vintage uitstraling en is bedoeld voor liefhebbers van klassieke horloges.

Maurice Lacroix biedt een verscheidenheid aan stijlen, van klassieke en tijdloze ontwerpen tot moderne en sportieve horloges. Deze verschillende collecties en lijnen stellen klanten in staat om horloges te vinden die aansluiten bij hun persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het merk blijft ook nieuwe modellen en collecties introduceren om aan de veranderende smaken van horlogeliefhebbers te voldoen.

Open whatsapp
1
💬 Heb jij een vraag?
Scan de code
Indien je een vraag hebt, stuur ons een bericht.