FAQ

Algemene vragen over horlogerevisie:

Horlogerevisie is een proces waarbij een horloge wordt gedemonteerd, gereinigd, gerepareerd en weer in elkaar gezet om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren.

Horlogerevisie is nodig om verschillende redenen, met als belangrijkste doel het behouden van de functionaliteit, precisie en esthetische waarde van een horloge.

Over het algemeen wordt aanbevolen om je horloge ongeveer elke 3 tot 5 jaar te laten reviseren, ongeacht of het een mechanisch of quartz-horloge is. Dit tijdsbestek biedt een goede balans tussen het behouden van de prestaties en duurzaamheid van het horloge en het voorkomen van onnodige revisies.

Onder andere onnauwkeurige tijdwaarneming, een vastgelopen of stotterende beweging, een verminderde gangreserve, condensatie in het horloge, verlies van waterdichtheid, zichtbare slijtage van de kroon of knoppen, en onregelmatig tikgeluid. Het is raadzaam om je horloge te laten controleren als deze symptomen optreden.

Het zelf reviseren van een horloge is over het algemeen niet aan te raden, tenzij je over de nodige vaardigheden, ervaring en speciale gereedschappen beschikt. Horloges zijn complexe precisie-instrumenten, en een onjuiste demontage of montage kan permanente schade veroorzaken.

De duur van een horlogerevisie kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk en model van het horloge, de complexiteit van het uurwerk, de staat van het horloge en de beschikbaarheid van de horlogemaker. Over het algemeen kun je verwachten dat een horlogerevisie enkele weken tot enkele maanden kan duren.

horloge-reviseren.nl heeft een streeftijd van 4 – 6 weken. Graag maken wij een afspraak om de daadwerkelijke duur van de revisie te bepalen.

 1. Betrouwbaarheid: Een gereviseerd horloge functioneert nauwkeuriger en betrouwbaarder, wat belangrijk is voor het bijhouden van de tijd.

 2. Duurzaamheid: Revisie vervangt versleten onderdelen en verlengt daarmee de levensduur van het horloge.

 3. Waardebehoud: Een gereviseerd horloge behoudt zijn waarde beter dan een verwaarloosd exemplaar.

 4. Waterdichtheid: Revisie kan de waterdichtheid herstellen, wat belangrijk is voor duik- en sporthorloges.

 5. Esthetiek: Het horloge kan worden schoongemaakt en opgepoetst, waardoor het er als nieuw uitziet.

 6. Smering: Smering vermindert wrijving en slijtage, wat de prestaties verbetert.

 7. Garantie: Sommige horlogemakers bieden garantie op hun revisiewerk, wat gemoedsrust geeft.

Ja, een horlogerevisie kan de levensduur van je horloge verlengen. Tijdens een revisie worden versleten onderdelen vervangen, het uurwerk schoongemaakt en gesmeerd, en eventuele problemen worden verholpen. Dit verbetert de prestaties en duurzaamheid van het horloge, waardoor het langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage. Het regelmatig laten reviseren van je horloge is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft en nog vele jaren kan worden gedragen.

Ja, na een horlogerevisie kunt u uw horloge nog steeds onder water dragen, maar dit hangt af van het type horloge en de waterbestendigheid. horloge-reviseren.nl zorgt dat het horloge de waterdichtheid behoud door de juiste afdichtingen en pakkingen te vervangen en te testen. Raadpleeg de horlogemaker voor specifieke details over de waterbestendigheid van uw gereviseerde horloge.

Waterschade aan een horloge kan onzichtbaar zijn voor het blote oog, maar de gevolgen kunnen verwoestend zijn voor de innerlijke werking van het uurwerk. Of uw horloge nu per ongeluk is blootgesteld aan water tijdens het zwemmen, douchen of door andere omstandigheden, de inwendige mechanismen van Rolex, Breitling en Tag Heuer horloges zijn uiterst gevoelig voor vocht.

 1. Bewegende onderdelen: Dit omvat onderdelen zoals de balansveer, palletvork, onrust, tandwielen en juweelbezettingen. Versleten of beschadigde onderdelen worden vervangen.

 2. Pakkingen: De pakkingen die zorgen voor de waterdichtheid van het horloge kunnen worden vervangen om de waterbestendigheid te herstellen.

 3. Kroon en drukknoppen: Als de kroon of drukknoppen beschadigd zijn of niet goed functioneren, kunnen ze worden vervangen.

 4. Kristal: Indien het glas van het horloge beschadigd is, kan het worden vervangen door nieuw kristal.

 5. Horlogebatterij: In het geval van een quartz-horloge wordt de batterij meestal vervangen.

 6. Wijzerplaat en wijzers: Als deze onderdelen versleten of beschadigd zijn, kunnen ze worden vervangen om het uiterlijk van het horloge te verbeteren.

 7. Horlogeband: De horlogeband kan worden vervangen als deze versleten of beschadigd is, of als je een nieuwe stijl wilt.

 1. Smering van bewegende onderdelen: Smeermiddelen worden aangebracht op bewegende delen van het uurwerk, zoals tandwielen, palletvorken en de balansveer. Dit vermindert wrijving tussen deze onderdelen, waardoor de beweging soepeler verloopt en slijtage wordt verminderd.

 2. Bescherming tegen corrosie: Smeermiddelen bieden bescherming tegen corrosie en oxidatie van metalen onderdelen. Dit is vooral belangrijk omdat horloges gevoelig zijn voor vocht en temperatuurschommelingen.

 3. Behoud van nauwkeurigheid: Door de juiste smering kunnen de onderdelen van het uurwerk nauwkeuriger werken. Dit heeft invloed op de tijdsweergave en helpt het horloge zijn precisie te behouden.

 4. Verlenging van de levensduur: Goede smering vermindert slijtage en kan de levensduur van het horloge verlengen. Het voorkomt dat onderdelen vastlopen of overmatige wrijving ondervinden.

Bij een horlogerevisie worden verschillende gespecialiseerde gereedschappen gebruikt om de horlogeonderdelen te demonteren, schoon te maken, te repareren en weer in elkaar te zetten.

 1. Volledige revisie:

  • Bij een volledige revisie wordt het hele horloge gedemonteerd.
  • Alle bewegende onderdelen worden gereinigd, gesmeerd en geïnspecteerd.
  • Versleten of beschadigde onderdelen worden vervangen.
  • De behuizing en het kristal kunnen worden gereinigd of opgepoetst.
  • De waterdichtheid wordt gecontroleerd en hersteld.
  • Het horloge wordt afgesteld en opnieuw gemonteerd.
  • Uitgebreide tests en controle van de werking worden uitgevoerd.
  • Een volledige revisie brengt het horloge weer in optimale staat en kan de levensduur verlengen.
 2. Gedeeltelijke revisie:

  • Bij een gedeeltelijke revisie worden alleen specifieke problemen aangepakt.
  • Alleen bepaalde onderdelen of functies van het horloge worden gereviseerd.
  • Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het vervangen van een batterij in een quartz-horloge of het repareren van een specifieke complicatie in een mechanisch horloge.
  • Een gedeeltelijke revisie is meestal sneller en kosteneffectiever dan een volledige revisie, maar het pakt alleen de directe zorgpunten aan.
 1. Problemen of zorgen: Als je merkt dat er specifieke problemen zijn met je horloge, zoals onnauwkeurige tijdwaarneming of een defecte complicatie, moet je dit aan horloge-reviseren.nl melden zodat wij deze problemen kunnen aanpakken.

 2. Specifieke wensen: Als je specifieke verzoeken hebt met betrekking tot het uiterlijk van het horloge, zoals het behoud van een patina op de wijzerplaat of het behoud van originele merkmarkeringen, bespreek deze dan met horloge-reviseren.nl.

 3. Waterdichtheid: Als je een duik- of sporthorloge hebt, geef dan aan of je specifieke vereisten hebt met betrekking tot waterdichtheid, zoals het vervangen van pakkingen of het testen van de waterbestendigheid.

 4. Onderhoudsintervallen: Bespreek met horloge-reviseren.nl hoe vaak je je horloge in de toekomst wilt laten reviseren, zodat je een onderhoudsschema kunt opstellen.

 5. Behoud van originele onderdelen: Als je wilt dat originele onderdelen worden behouden in plaats van vervangen door aftermarket-onderdelen, moet je dit duidelijk maken.(dit gaat altijd in overleg)

 1. Automatische horloges moeten over het algemeen elke 3 tot 5 jaar worden gereviseerd. Dit interval kan variëren op basis van merk, gebruik en omgevingsfactoren. Regelmatige revisies zijn essentieel om de prestaties en levensduur te behouden en te voorkomen dat het horloge onnodige slijtage ondergaat.

 2. Pakkingen: De pakkingen die zorgen voor de waterdichtheid van het horloge kunnen worden vervangen om de waterbestendigheid te herstellen.

 3. Kroon en drukknoppen: Als de kroon of drukknoppen beschadigd zijn of niet goed functioneren, kunnen ze worden vervangen.

 4. Kristal: Indien het glas van het horloge beschadigd is, kan het worden vervangen door nieuw kristal.

 5. Horlogebatterij: In het geval van een quartz-horloge wordt de batterij meestal vervangen.

 6. Wijzerplaat en wijzers: Als deze onderdelen versleten of beschadigd zijn, kunnen ze worden vervangen om het uiterlijk van het horloge te verbeteren.

 7. Horlogeband: De horlogeband kan worden vervangen als deze versleten of beschadigd is, of als je een nieuwe stijl wilt.

 1. Gangreserveproblemen: Automatische horloges worden aangedreven door beweging en kunnen stoppen als ze niet regelmatig worden gedragen. Dit kan leiden tot tijdsverlies en vereist handmatig opwinden of schudden om de beweging weer op gang te krijgen.

 2. Smering en slijtage: Bewegende delen in het uurwerk vereisen smering om wrijving te verminderen en slijtage te voorkomen. Gebrek aan beweging kan leiden tot uitdroging van smeermiddelen, wat de prestaties en duurzaamheid kan schaden.

 3. Stilstandschade: Langdurige stilstand kan leiden tot problemen zoals geoxideerde oliën, wat schade aan het uurwerk kan veroorzaken. Het kan ook invloed hebben op de nauwkeurigheid van het horloge.

 4. Datum- en dagcomplicaties: Als je automatische horloge een datum- of dagweergave heeft, kunnen deze complicaties blijven lopen, zelfs als het horloge stilstaat. Dit kan complicaties beschadigen als ze geforceerd worden aangepast.

 1. Chronograafhorloges: Deze horloges hebben extra functies voor het meten van tijdintervallen en kunnen complexe bewegende onderdelen bevatten. Tijdens een revisie moeten de chronograafmechanismen zorgvuldig worden geïnspecteerd en geserviced.

 2. Tourbillonhorloges: Tourbillons zijn complexe complicaties die zijn ontworpen om de nauwkeurigheid van een horloge te verbeteren. Het onderhoud en de revisie van tourbillons vereisen specifieke expertise en vaardigheden.

 3. Perpetual calendar horloges: Deze horloges geven dag, datum, maand en soms zelfs schrikkeljaren weer. Ze moeten nauwkeurig worden ingesteld en vereisen een ervaren horlogemaker voor revisie.

 4. Moonphase horloges: Horloges met een maanfasecomplicatie hebben een extra wiel en tandwielen om de maanfase weer te geven. Deze mechanismen moeten zorgvuldig worden onderhouden en gecontroleerd.

 5. Alarmhorloges: Horloges met alarmfuncties hebben extra onderdelen die betrokken zijn bij het genereren van het alarmgeluid. Deze moeten worden nagekeken en afgesteld tijdens een revisie.

 6. Chronometergecertificeerde horloges: Als een horloge gecertificeerd is als chronometer, moet het voldoen aan strenge nauwkeurigheidscriteria. Het onderhoud van deze horloges moet gericht zijn op het handhaven van hun nauwkeurigheid.

 7. Vintage horloges: Oude mechanische horloges kunnen speciale zorg nodig hebben, inclusief het vinden van vervangende onderdelen die niet langer worden geproduceerd.

Over het algemeen hebben handopwindbare horloges geen frequentere revisies nodig dan automatische horloges. De revisiebehoeften zijn meer afhankelijk van factoren zoals merk, model, gebruik en algemene conditie van het horloge dan van het type opwinding.

Chronograafhorloge reviseren:

 1. Extra complicaties: Chronografen hebben extra functies, zoals starten, stoppen en resetten van een stopwatchmechanisme. Dit betekent dat er meer bewegende onderdelen zijn die moeten worden gedemonteerd, gereinigd, gesmeerd en geïnspecteerd tijdens de revisie.

 2. Specifieke aandacht: Het chronograafmechanisme vereist specifieke aandacht om ervoor te zorgen dat het nauwkeurig werkt en dat de drukknoppen correct functioneren.

 3. Kalibratie: De timing van de chronograaffunctie moet worden gekalibreerd om ervoor te zorgen dat de stopwatchnauwkeurigheid behouden blijft.

Niet-chronograafhorloge reviseren:

 1. Minder complexiteit: Niet-chronograafhorloges hebben geen extra stopwatchcomplicaties, dus er zijn over het algemeen minder bewegende onderdelen die moeten worden behandeld tijdens de revisie.

 2. Focus op basisbeweging: De nadruk bij een niet-chronograafhorloge ligt op het onderhouden van de basisbeweging voor tijdwaarneming.

Ja, quartzhorloges hebben ook periodieke revisie nodig, zij het minder vaak en met verschillende behoeften in vergelijking met mechanische horloges.

 1. Batterijvervanging: De meest voorkomende reden voor revisie bij quartzhorloges is het vervangen van de batterij. Batterijen hebben een beperkte levensduur, meestal 1 tot 2 jaar, afhankelijk van het horloge. Als de batterij leeg is, stopt het horloge met werken en moet deze worden vervangen.

 2. Afdichtingen en waterdichtheid: Als het horloge waterbestendig is, kunnen de afdichtingen in de loop van de tijd verslechteren. Dit kan leiden tot een verlies van waterdichtheid, wat revisie vereist om de afdichtingen te controleren en indien nodig te vervangen.

 3. Nauwkeurigheidsproblemen: Quartzhorloges zijn over het algemeen zeer nauwkeurig, maar als ze onnauwkeurigheid vertonen, kan revisie nodig zijn. Dit kan te wijten zijn aan elektronische problemen of fouten in het quartz-uurwerk.

 4. Gebroken of beschadigde onderdelen: Net als bij mechanische horloges kunnen onderdelen in een quartzhorloge breken of beschadigd raken. Dit kan de werking van het horloge beïnvloeden en vereist reparatie of vervanging van de beschadigde onderdelen.

 5. Digitale weergaveproblemen: Als het horloge een digitale display heeft, kunnen problemen zoals een onleesbaar display, dode pixels of storingen in de digitale weergave revisie vereisen.

 6. Kroon- en drukknopproblemen: De kroon en drukknoppen van een quartzhorloge kunnen slijten of vastlopen, wat invloed heeft op de bediening van het horloge.

 7. Algemene reiniging en onderhoud: Zelfs als er geen specifieke problemen zijn, kan algemene reiniging en onderhoud nodig zijn om het horloge in optimale staat te houden.

Over het algemeen is de revisie van een quartzhorloge meestal goedkoper dan die van een mechanisch horloge. Er zijn verschillende redenen voor deze kostenverschillen:

 1. Complexiteit: Mechanische horloges hebben ingewikkelde mechanische uurwerken met veel bewegende delen, en sommige hebben ook complicaties zoals chronografen, maanfasen en tourbillons. Het reviseren van deze complexe uurwerken vereist meer tijd en expertise, wat de kosten verhoogt.

 2. Arbeid: Het reviseren van mechanische horloges is arbeidsintensiever. Horlogemakers moeten de bewegende onderdelen demonteren, schoonmaken, smeren, repareren of vervangen. Dit vereist vaardigheid en ervaring.

 3. Onderdelen: Mechanische horloges hebben specifieke onderdelen die moeten worden vervangen of gerepareerd als ze versleten of beschadigd zijn. Deze onderdelen kunnen duur zijn, vooral als het horloge zeldzaam is of reserveonderdelen moeilijk te verkrijgen zijn.

 4. Complicaties: Als een mechanisch horloge complicaties heeft, zoals een chronograaf of een tourbillon, kan de revisie aanzienlijk duurder zijn vanwege de complexiteit van deze functies.

 1. Batterij: De batterij van het horloge wordt meestal vervangen, zelfs als deze nog enige lading heeft. Dit zorgt voor een betrouwbare stroomtoevoer en voorkomt onverwachte uitval.

 2. Afdichtingen: Als het horloge waterbestendig is, worden de afdichtingen (kroonafdichtingen, achterdekselafdichtingen, drukknopafdichtingen) gecontroleerd en indien nodig vervangen om de waterdichtheid te behouden.

 3. Horlogeband: De horlogeband kan worden schoongemaakt, gerepareerd of vervangen als deze versleten of beschadigd is.

 4. Wijzers: De wijzers van het horloge worden geïnspecteerd op slijtage of beschadiging en kunnen worden vervangen als dat nodig is.

 5. Wijzerplaat: De wijzerplaat wordt schoongemaakt om vuil en aanslag te verwijderen. Als de wijzerplaat beschadigd is, kan deze worden hersteld of vervangen.

 6. Wijzerplaatring: Sommige quartzhorloges hebben een ring rondom de wijzerplaat die kan worden vervangen als deze beschadigd is.

 7. Elektronische componenten: Als er problemen zijn met de elektronica van het horloge, zoals een defecte batterijcontact of een fout in de printplaat, kunnen deze worden gerepareerd of vervangen.

 8. Kroon en drukknoppen: De kroon en drukknoppen worden geïnspecteerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed werken.

 9. Schoonmaken en smeren: Tijdens de revisie worden de bewegende delen en elektronica van het horloge schoongemaakt en gesmeerd om een soepele werking te garanderen.

 10. Testen en kalibratie: Na de revisie wordt het horloge getest om ervoor te zorgen dat alle functies correct werken en wordt de timing nauwkeurig gekalibreerd.

Ja, horloge-reviseren kan de batterij van een quartzhorloge vervangen en tegelijkertijd andere problemen oplossen tijdens dezelfde revisie. Dit is een efficiënte manier om meerdere onderhouds- en reparatiebehoeften van het horloge in één keer aan te pakken. Hier is hoe het meestal werkt:

 1. Batterijvervanging: De horlogemaker begint met het vervangen van de batterij, omdat dit meestal een relatief snelle en eenvoudige procedure is. Dit zorgt ervoor dat het horloge weer stroom heeft om te functioneren.

 2. Inspectie: Terwijl horloge-reviseren.nl bezig is, zullen wij het horloge grondig inspecteren op andere problemen. Dit omvat het controleren van de waterdichtheid, het testen van de elektronische componenten en het identificeren van eventuele slijtage of defecten.

 3. Reparatie en onderhoud: Als horloge-reviseren andere problemen identificeert, kunnen wij deze direct aanpakken tijdens dezelfde revisie.(in overleg) Dit kan onder meer het vervangen van afdichtingen, wijzers, wijzerplaten, kroon- en drukknopcomponenten en elektronische onderdelen omvatten.

 4. Schoonmaak en smering: Tijdens de revisie wordt het horloge ook schoongemaakt en gesmeerd om ervoor te zorgen dat alle bewegende delen soepel werken.

 5. Kalibratie en testen: Na de vervanging van de batterij en eventuele reparaties wordt het horloge getest en gekalibreerd om ervoor te zorgen dat het correct functioneert en nauwkeurig de tijd bijhoudt.

Ja, vintage horloges kunnen veilig worden gereviseerd zonder de waarde ervan te schaden, op voorwaarde dat de revisie wordt uitgevoerd door horloge-reviseren.nl wij hebben veel ervaring in het werken aan vintage horloges.

 1. Behoud van authenticiteit: Als het behoud van de authenticiteit van het horloge belangrijk voor je is, geef dit dan aan. Vraag de horlogemaker om originele onderdelen zoveel mogelijk te behouden en alleen te vervangen als dit absoluut noodzakelijk is.

 2. Bewaring van patina: Sommige vintage horloges hebben patina ontwikkeld op de wijzerplaat of de kast, wat deel uitmaakt van hun charme en waarde. Als je de patina wilt behouden, geef dit dan aan en vraag de horlogemaker om voorzichtig te zijn met reinigen en polijsten.

 3. Conserveringsaanbevelingen: Als je weet dat het horloge gevoelig is voor bepaalde omstandigheden, zoals vochtigheid of temperatuur, deel dit dan met de horlogemaker en vraag om aanbevelingen voor conservering.

 4. Onderhoud versus restauratie: Bespreek met de horlogemaker of je het horloge wilt laten onderhouden (zorgen dat het blijft werken zonder veel wijzigingen) of restaureren (terugbrengen naar originele staat). Dit kan de aanpak van de revisie beïnvloeden.

 5. Budgettaire overwegingen: Geef aan wat je bereid bent te investeren in de revisie, zodat de horlogemaker de werkzaamheden kan afstemmen op jouw budget.

 6. Functiebehoud: Als je bepaalde functies of complicaties van het horloge wilt behouden of herstellen, bespreek dan specifieke wensen met betrekking tot de functionaliteit.

 7. Documentatie: Als je wilt dat de horlogemaker foto’s of documentatie van de revisie verstrekt, vraag hier dan naar.

 1. Slijtage van bewegende onderdelen: Na verloop van tijd kunnen de bewegende onderdelen in het uurwerk slijten, wat leidt tot verminderde nauwkeurigheid of het stoppen van het horloge.

 2. Vochtigheidsschade: Als het horloge niet goed is afgedicht, kan vocht het uurwerk binnendringen, wat schade kan veroorzaken aan de mechanische componenten.

 3. Gebroken of versleten afdichtingen: De afdichtingen die het horloge waterdicht houden, kunnen in de loop der jaren verslechteren, wat revisie vereist om lekkages te voorkomen.

 4. Beschadigde wijzerplaat of wijzers: De wijzerplaat en de wijzers kunnen beschadigd raken of verkleuren door veroudering. Dit kan esthetische problemen veroorzaken.

 5. Kroon- en drukknopproblemen: De kroon en drukknoppen kunnen vastlopen, beschadigd raken of niet goed werken, waardoor het horloge niet kan worden ingesteld.

 6. Gebroken glas of kristal: Het glas of kristal dat de wijzerplaat beschermt, kan breken of krassen vertonen.

 7. Verlies van nauwkeurigheid: Vintage horloges kunnen na verloop van tijd hun nauwkeurigheid verliezen, wat kan worden veroorzaakt door slijtage van de bewegende delen of problemen met de balanswielen en veer.

 8. Ontbrekende of beschadigde onderdelen: Het kan moeilijk zijn om vervangende onderdelen te vinden voor vintage horloges, vooral als ze zeldzaam zijn of niet langer worden geproduceerd. Revisie kan betrekken dat de horlogemaker op zoek gaat naar originele of geschikte vervangende onderdelen.

Revisie kan de authenticiteit van een vintage horloge op verschillende manieren beïnvloeden, afhankelijk van hoe de revisie wordt uitgevoerd en welke onderdelen of wijzigingen worden overwogen. Hier zijn enkele manieren waarop revisie de authenticiteit kan beïnvloeden:

 1. Behoud van originaliteit: Als de revisie gericht is op het behoud van originaliteit, zal horloge-reviseren.nl zoveel mogelijk originele onderdelen en kenmerken van het horloge te behouden. Dit omvat het handhaven van de originele wijzerplaat, wijzers, kast en andere componenten. In dit geval zou de authenticiteit van het horloge over het algemeen behouden blijven.

 2. Vervanging van onderdelen: Soms moeten versleten of beschadigde onderdelen worden vervangen tijdens een revisie. Als horloge-reviseren.nl originele of exact overeenkomende vervangende onderdelen gebruikt, kan de authenticiteit behouden blijven. 

 3. Reinigen en polijsten: Het reinigen en polijsten van een vintage horloge kan het uiterlijk verbeteren, maar het kan ook invloed hebben op de patina (verouderingssporen) van het horloge. Sommige verzamelaars hechten waarde aan de originele patina. 

 4. Restauratie versus behoud: Sommige revisies zijn gericht op het volledig herstellen van een vintage horloge naar zijn oorspronkelijke staat. Dit kan onder meer het vervangen van onderdelen en het uitvoeren van restauratiewerkzaamheden omvatten. Hoewel dit het horloge weer in topconditie kan brengen, kan het de authenticiteit verminderen, vooral als niet-originele onderdelen worden gebruikt.

Er bestaan drie verschillende soorten Rolex horlogebanden. Dit zijn de Jubilee, President en de Oyster.

Rolex Horlogebanden

 
 1. Batterij (voor quartzmodellen): Als het Rolex-horloge een quartzuurwerk heeft, wordt de batterij vervangen. Voor mechanische Rolex-modellen, zoals de Rolex Submariner en Rolex Daytona, is er geen batterijvervanging nodig omdat ze op automatische bewegingen werken.

 2. Afdichtingen: De rubberen afdichtingen, die de waterdichtheid van het horloge behouden, worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Dit omvat de kroonafdichting, de achterdekselafdichting en eventuele drukknopafdichtingen (indien van toepassing).

 3. Kroon en buis: De kroon (de knop waarmee je het horloge instelt) en de kroonbuis kunnen worden vervangen als ze versleten zijn of als er problemen zijn met het afdichten van het horloge.

 4. Uurwerkonderdelen: Rolex-uurwerken zijn complex en bestaan uit vele bewegende onderdelen. Tijdens een revisie kunnen verschillende onderdelen van het uurwerk worden geserviced, gereinigd, gesmeerd en gecontroleerd op slijtage. Dit omvat vaak de balanswielen, juwelen en veren.

 5. Wijzers en wijzerplaat: De wijzers en wijzerplaat kunnen worden schoongemaakt en gecontroleerd op slijtage of beschadiging. Als ze beschadigd zijn, kunnen ze worden gerepareerd of vervangen.

 6. Onderhoud van de kast en band: De kast en de band van het horloge kunnen worden schoongemaakt en gepolijst om hun esthetiek te herstellen. Eventuele krassen kunnen worden verwijderd of verminderd.

 7. Testen en kalibratie: Na de revisie wordt het horloge grondig getest om ervoor te zorgen dat het correct werkt en nauwkeurig de tijd bijhoudt. De timing wordt gekalibreerd en de waterdichtheid wordt gecontroleerd.

 
 1. Normaal gebruik: Als je je Rolex-horloge dagelijks draagt en het onder normale omstandigheden gebruikt, zoals het niet onderdompelen in water of het stoten tegen harde oppervlakken, is een revisie om de 10 jaar meestal voldoende.

 2. Speciale omstandigheden: Als je je Rolex-horloge onder extreme omstandigheden gebruikt, zoals bij duiken of blootstelling aan zware schokken, kan het nodig zijn om het vaker te laten reviseren. Rolex-horloges zijn ontworpen om robuust en duurzaam te zijn, maar intensief gebruik kan de behoefte aan revisie versnellen.

 3. Waarschuwingssignalen: Als je merkt dat je Rolex-horloge onnauwkeurig is, stopt met werken, water binnenlaat of andere problemen vertoont, moet je het onmiddellijk laten reviseren, ongeacht wanneer de laatste revisie heeft plaatsgevonden.

 1. Onderhoud: Regelmatig onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat een Rolex-horloge goed blijft werken. Tijdens een revisie worden bewegende delen gereinigd, gesmeerd en gecontroleerd op slijtage om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te behouden.

 2. Nauwkeurigheid: Als een Rolex-horloge onnauwkeurig begint te lopen, kan revisie nodig zijn om de timing en de precisie van het uurwerk te kalibreren.

 3. Waterdichtheid: Voor duikhorloges zoals de Rolex Submariner is het behoud van de waterdichtheid van cruciaal belang. Revisie omvat vaak het vervangen van afdichtingen om de waterbestendigheid te behouden.

 4. Esthetiek: Sommige mensen laten hun Rolex-horloges reviseren om de esthetiek te verbeteren. Dit kan onder meer het polijsten van de kast en het herstellen van het horlogebandje omvatten.

 5. Originele onderdelen: Als bepaalde onderdelen van het horloge versleten of beschadigd zijn, kan revisie betrekken dat deze onderdelen worden vervangen door originele Rolex-onderdelen.

 6. Behoud van waarde: Rolex-horloges behouden hun waarde over het algemeen goed, vooral als ze goed worden onderhouden en gereviseerd. Sommige mensen laten hun horloges reviseren om de waarde te behouden of zelfs te verhogen.

 7. Lange levensduur: Rolex-horloges staan ​​bekend om hun duurzaamheid en kunnen generaties meegaan. Een revisie kan de levensduur van het horloge verlengen, waardoor het langer kan worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Smering en oliën spelen een cruciale rol tijdens een Rolex-revisie en in het algemeen bij het onderhoud van mechanische horloges. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van hun rol:

 1. Vermindering van slijtage: Smering en oliën worden gebruikt om de bewegende onderdelen van het Rolex-uurwerk te smeren. Dit helpt wrijving en slijtage tussen de onderdelen te verminderen, wat de levensduur van het uurwerk verlengt en de nauwkeurigheid behoudt.

 2. Soepele werking: De juiste smering zorgt voor een soepele werking van het uurwerk. Dit is essentieel voor een gelijkmatige gang en het correct bijhouden van de tijd.

 3. Temperatuurregeling: Smering kan helpen bij het reguleren van de temperatuur in het uurwerk door wrijving te verminderen. Dit is vooral belangrijk voor mechanische horloges, omdat temperatuurvariaties de gang van het uurwerk kunnen beïnvloeden.

 4. Waterbestendigheid: Smering speelt ook een rol bij het behoud van de waterbestendigheid van duikhorloges zoals de Rolex Submariner. De juiste smering van de afdichtingen en de kroonafdichting is van vitaal belang om te voorkomen dat water het horloge binnendringt.

 5. Smeringsintervallen: Tijdens een Rolex-revisie worden de oude oliën verwijderd, en nieuwe smering wordt aangebracht op de juiste plaatsen. Het type en de hoeveelheid olie die wordt gebruikt, evenals de smeringsintervallen, zijn belangrijke factoren die de prestaties en duurzaamheid van het horloge beïnvloeden.

Open whatsapp
1
💬 Heeft u een vraag?
Scan de code
Indien u een vraag heeft, stuur ons een bericht.