Rolex reviseren

icoon

Rolex Reviseren

Uw Rolex reviseren kunt het beste zien als regulier periodiek onderhoud van uw horloge. Net als bij een auto wordt ook hier de motorkap geopend, om zo bij het complexe uurwerk van het horloge te komen. Dit uurwerk, een complex systeem van radertjes, minieme schroefjes, veertjes en wat al niet meer zij, wordt ook wel het kaliber van het horloge genoemd. Het is belangrijk dat het kaliber van uw Rolex in goede conditie is. Immers, alleen dan kunnen alle onderdelen in harmonie met elkaar samenwerken en kan uw horloge de prestaties leveren die u ervan mag verwachten.

 

 

Vintage Rolex Horloge reviseren Oyster horlogeband
icoon

Hoe reviseren wij uw Rolex

Eén van de dingen die standaard onder Rolex reviseren vallen is het vernieuwen van de olie. Na een aantal jaren wordt de kwaliteit van de olie in het uurwerk minder. Dit heeft tot gevolg dat het uurwerk minder goed, dus eigenlijk minder gesmeerd, loopt. Slijtage ligt dan op de loer en ook kan dit gevolgen hebben voor de precisie van het uurwerk.

Pakkingen controleren

Een ander onderdeel van Rolex reviseren is het controleren van de pakkingen. De pakkingen in uw Rolex zorgen dat uw horloge waterdicht is. Rolex heeft op dit vlak een reputatie hoog te houden. Zo was het Rolex die voor het eerst op de markt (1926) kwam met een horloge dat 100% waterdicht was. In 1960 werd een Rolex horloge aan de buitenkant van een onderzeevaartuig bevestigd, dat tot een diepte van elf kilometer afdaalde. 

Het horloge bleek waterdicht te zijn en bestand tegen de enorme druk op deze diepte. Een unieke prestatie, waarbij de pakkingen natuurlijk een grote rol speelden. Pakkingen kunnen uitdrogen en wanneer dit het geval is, dan komt de waterdichtheid mogelijk in het gedrang. Reden genoeg om hier aandacht aan te schenken en, indien noodzakelijk, de pakkingen te vervangen tijdens het proces dat Rolex reviseren heet.

Niet alleen door verminderde kwaliteit van de olie kunnen onderdelen in het kaliber van uw Rolex horloge slijten. Onder Rolex reviseren valt ook het vervangen en/of repareren van onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Hierbij is het goed om te weten dat onderdelen voor een Rolex horloge lang niet altijd gemakkelijk te verkrijgen zijn. De zoektocht naar onderdelen die vervangen moeten worden kan enige tijd in beslag nemen. Bovendien kan het zo zijn dat een specifiek onderdeel in het geheel niet te bemachtigen is.

Een laatste onderdeel van Rolex reviseren dat aandacht verdient is het opnieuw afregelen van het uurwerk. U begrijpt dat dit een klus is die ervaring en kennis vereist en waarbij geconcentreerd werken een absolute must is.

Rolex datejust reviseren
Rolex Oyster Rolex historie
Icoon kroon

Rolex Historie

Het Zwitserse horlogemerk Rolex behoort zonder enige twijfel tot één van meest bekende horlogemerken ter wereld. Hoewel het merk te boek staat als Zwitsers, is de merknaam bedacht door een Duitse zakenman, Hans Wildorf. Deze Hans Wildorf legde de merknaam in 1908 vast, maar tot op de dag van vandaag is niet geheel duidelijk hoe hij op de naam Rolex kwam. Zelf gaf hij aan dat het een zelfbedachte naam is, zonder enige verdere betekenis.

Enige mystiek past bij dit merk en dit komt de naam en historie alleen maar ten goede. Een Rolex horloge is voor veel mensen een statussymbool. De marketing rondom dit merk is hier dan ook sterk op gericht. Een Rolex horloge is zonder meer een kostbaar bezit te noemen. Een horloge als dit heeft

icoon

Uw Rolex reviseren doet Horloge-reviseren.nl voor u!

U wilt natuurlijk niets liever dan dat uw Rolex horloge in handen is van iemand die verstand van zaken heeft. U verwacht ongetwijfeld van uw juwelier dat hij deze ‘iemand’ is. De kans is echter groot dat uw juwelier ervoor kiest om uw Rolex op te sturen naar de fabrikant. Dit betekent dat u uw horloge vaak voor langere tijd kwijt bent. Bovendien betekent dit vaak dat het horloge alleen wordt nagekeken op het door u aangegeven niet of slecht functionerende onderdeel.

Wanneer u kiest voor Rolex reviseren door Horloge-reviseren.nl, dan weet u precies waar uw horloge zich bevindt. Uw Rolex ligt dan namelijk in de werkplaats van ons, horlogemakers met alle kennis, expertise en ervaring in huis. Waar uw horloge recht op heeft. Voordat wij aan uw Rolex reviseren begin horen we graag van u wat meer over het horloge. Naast een waarde die uit te drukken is in geld, heeft een horloge namelijk ook vaak een waarde die juist niet uit te drukken is in geld. Bijvoorbeeld omdat het horloge een erfstuk is. Wilt u een horloge echt de aandacht geven die het verdient, dan is het goed om het verhaal dat erbij hoort te kennen.

Bent u op zoek naar iemand die uw Rolex kan reviseren? Op zoek naar iemand met passie voor het ambacht van horlogemaker en naar iemand met oprechte belangstelling in u en uw Rolex? Neem dan contact op met Horloge-reviseren.nl

 
Alex Schutte
icoon

Wat kost een revisie of reparatie van uw Rolex

De onafhankelijke specialist voor Rolex revisies en reparaties

Ieder horloge is uniek, uw Rolex dus ook! Het is daarom niet te zeggen hoeveel een reparatie of revisie kost van uw Rolex. Uiteraard zijn er standaard tarieven voor de werkzaamheden. Alleen welke onderdelen moeten er gerepareerd of vervangen worden. Wilt u een indicatie? Dat is geen enkel probleem.

Onze experts kunnen op basis van uw beschrijving, het type en een foto heel veel vooraf bepalen om een indicatie af te geven. Mocht het nodig zijn dan vragen wij u om bij ons langs te komen voor een exacte prijsopgave

Neem vrijblijvend contact met ons op via Whatsapp of het contactformulier en u weet binnen 2 uur waar u aan toe bent. 

Open whatsapp
1
💬 Heeft u een vraag?
Scan de code
Indien u een vraag heeft, stuur ons een bericht.