Breitling Historie

Icoon kroon

Breitling Historie

Breitling is een horloge merk dat al sinds 1884 bestaat en bekend staat om zijn precisie, duurzaamheid en stijlvolle ontwerpen. Het bedrijf is opgericht door Léon Breitling en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde horlogemerken ter wereld.

Een van de kenmerken van Breitling horloges is hun precisie. Het bedrijf is al jaren gespecialiseerd in chronograaf horloges, wat betekent dat de horloges zijn uitgerust met een stopwatch-functie. Deze horloges worden gebruikt door professionele piloot, waaronder de bemanning van de ‘Navitimer’ die in 1952 werd gelanceerd. Dit horloge is nog steeds een van de meest populaire modellen van Breitling en wordt beschouwd als een icoon in de horlogewereld.

Naast de precisie van de horloges, is Breitling ook bekend om hun duurzaamheid. De horloges zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en titanium, en zijn ontworpen om te weerstaan aan extreme omstandigheden. Dit maakt ze geschikt voor allerlei outdoor activiteiten, zoals duiken of bergbeklimmen.

Het bedrijf heeft ook een reputatie voor stijlvolle ontwerpen. De horloges zijn elegant en tijdloos, met een grote variatie aan stijlen en kleuren. Of je nu op zoek bent naar een sportief horloge of een meer formeel horloge, Breitling heeft een model dat aan je wensen voldoet.

Naast de Navitimer, zijn er nog vele andere populaire modellen van Breitling, zoals de ‘Superocean’ en de ‘Colt’. Elk model biedt zijn eigen unieke eigenschappen en functies, waardoor er voor iedereen wel een geschikt horloge te vinden is.

In samenwerking met bekende merken zoals Bentley en Zwitserse luchtvaartmaatschappijen heeft Breitling ook speciale edities uitgebracht. Deze horloges zijn nog exclusiever en zijn vaak een eerbetoon aan de geschiedenis van het bedrijf of aan een specifieke gebeurtenis.

Breitling reviseren - Breitling klokkenwerk
Leon Breitling historie
Icoon horloge

Breitling Navitimer

Voordat ik u inhoudelijk meer vertel over Breitling reviseren, vertel ik u graag iets meer over dit horlogemerk. Het merk kent een lange geschiedenis die terugvoert tot het jaar 1884. In dit jaar werd het merk opgericht door ene Leon Breitling. In de eerste jaren van het bedrijf werden er nog geen horloges gemaakt, maar kwamen er alleen meetinstrumenten voor horlogemakers, chronometers en stopwatches uit de fabriek. Pas in het jaar 1923 zag het eerste Breitling horloge het daglicht, dat uiteraard voorzien was van een stopwatch. Dit was uniek voor die tijd.

De Breitling Navitimer is een van de meest iconische en populaire modellen van Breitling horloges. Het horloge werd voor het eerst gelanceerd in 1952 en is sindsdien een favoriet onder professionele piloten en liefhebbers van vliegtuigen.

Het horloge werd ontworpen in samenwerking met de AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association) en was bedoeld om te dienen als een navigatie-instrument voor piloten. Het horloge heeft een aantal unieke functies, zoals een ingebouwde navigatie-functie en een chronograaf met een stopwatch-functie.

De Navitimer werd snel populair onder professionele piloten en werd al snel gebruikt door vele luchtvaartmaatschappijen, waaronder de Amerikaanse luchtmacht en de Britse Royal Air Force. Het horloge werd ook gedragen door beroemde piloten zoals Chuck Yeager en Scott Carpenter.

In de jaren 60, breidde Breitling hun Navitimer-lijn uit met nieuwe modellen en kleuren. Dit maakte het horloge nog populairder en het werd een icoon in de horlogewereld. In de jaren 70 werd de Navitimer ook gepopulariseerd door het gebruik ervan in de James Bond-film “On Her Majesty’s Secret Service”.

Tot op de dag van vandaag blijft de Navitimer een van de meest populaire modellen van Breitling. Het horloge wordt nog steeds geproduceerd en wordt beschouwd als een icoon in de horlogewereld. Het is nog steeds een favoriet onder professionele piloten en liefhebbers van vliegtuigen, en is beschikbaar in een scala aan stijlen en kleuren.

Icoon horloge

Breitling reviseren

Zwitserse horlogemerken kunnen wereldwijd rekenen op een warme belangstelling. Uurwerken uit Zwitserland staan sinds jaar en dag bekend om hun nauwkeurigheid. Bovendien zijn het vaak zeer fraaie horloges die uit dit land afkomstig zijn. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die een Breitling horloge dragen het niet over een horloge, maar over een sieraad hebben. Uiteraard is het belangrijk dat een fraai en kostbaar horloge als een Breitling goed onderhouden wordt. Onderhoud (en reparatie) van een horloge noemen we in vaktermen het reviseren van een horloge. Een Breitling reviseren is specialistisch werk, waarbij meer komt kijken dan u vooraf zou denken.

 

Breitling
Open whatsapp
1
💬 Heeft u een vraag?
Scan de code
Indien u een vraag heeft, stuur ons een bericht.