Omega reviseren

Icoon kroon

Omega Reviseren

Het moederbedrijf van Omega, La Generale Watch Co, werd in 1848 opgericht in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Louis Brandt assembleerde daar horloges van onderdelen die werden geleverd door lokale ambachtslieden. Hij reisde door Europa om de horloges te verkopen. Nadat Louis Brandt in 1866 overleed, besloten zijn zoons Louis-Paul en Cesar de fabricage van onderdelen en het assembleren tot uurwerk op één plaats te laten doen. Dat gebeurde onder de merknaam ‘Omega’. Het leidde tot een horlogefabriek die in 1903, het jaar dat beide broers overleden, negenhonderd mensen in dienst had. Het bedrijf, inmiddels een van de grootste horlogefabrikanten van Zwitserland, werd als ‘Omega Watch Co’ voortgezet door vier jonge nakomelingen.

Omega Reviseren - Logo Omega
Omega Reviseren - Revisie Omega

Omega reviseren houdt uw horloge in topconditie

Alle onderdelen van uw Omega horloge moeten in topconditie zijn om als één geheel te kunnen functioneren.  Een Omega reviseren bestaat uit een aantal vaste routinematige checks. Zo wordt uw horloge nagekeken op onder andere de volgende onderdelen:

  • De pakkingen van uw Omega: de pakkingen van een horloge zijn belangrijk met betrekking tot de waterdichtheid van het horloge. Pakkingen kunnen uitdrogen, waardoor de waterdichtheid in het geding kan komen.
  • Olie verversen: een complex geheel als een uurwerk dat bestaat uit radertjes, veertjes en andere bewegende onderdelen heeft olie nodig als smeermiddel. Na een aantal jaren wordt de kwaliteit van de olie minder, waardoor het uurwerk ‘harder’ moet werken. Dit werkt slijtage in de hand.
  • Vervangen/repareren van onderdelen: onderdelen kunnen onderhevig zijn aan slijtage. Onder Omega reviseren valt ook het vervangen en repareren van onderdelen die aan vervanging toe zijn.

Mochten zich andere problemen voordoen tijdens deze ‘APK van uw horloge’ dan worden deze uiteraard zoveel als mogelijk direct verholpen.

icoon

Omega reviseren door Horlogereparatie West-Friesland​

Mensen kiezen niet alleen voor Omega reviseren, omdat het een mooi uurwerk betreft. Kostbaar is immers een relatief begrip en voor veel mensen heeft een horloge ook een bepaalde emotionele waarde. Stel dat u bijvoorbeeld een Omega horloge van een dierbare hebt geërfd, die waarde is toch niet in geld uit te drukken? Het is echter wel reden genoeg om zo’n horloge netjes te laten onderhouden.

Dit onderhouden (reviseren dus) doen wij voor u met veel plezier en passie. Wij zijn horlogemaker van beroep en bij ons is uw Omega horloge in veilige en vertrouwde handen. Wij werken niet vanuit een atelier, omdat we vinden dat het vak van horlogemaker een ambacht is. Wij hebben dan ook ‘gewoon’ een werkplaats, waar we in alle rust en volledig geconcentreerd uw horloge nakijken en repareren.

Het is voor u een prettige gedachte dat u weet waar uw horloge is. Wanneer u uw horloge door uw juwelier laat reviseren, dan is de kans namelijk erg groot dat hij uw horloge ter reparatie opstuurt naar de fabrikant. U weet dan niet precies waar uw Omega is en bovendien weet u niet exact welke werkzaamheden/reparaties er aan uw horloge zijn uitgevoerd wanneer u deze retour ontvangt. Horlogereparatie West-Friesland houdt niet van deze onduidelijkheid en vertelt u precies welk onderhoud is gepleegd en welke reparaties zijn uitgevoerd. Ook weet u precies of (en zo ja welke) er onderdelen zijn vervangen als u uw horloge weer in ontvangst neemt.

Wilt u ook uw Omega laten reviseren door iemand die nog echt passie heeft voor het vak van horlogemaker? Kies dan voor Horlogereparatie West-Friesland!

Omega Reviseren - Reviseer Omega
Open whatsapp
1
💬 Heeft u een vraag?
Scan de code
Indien u een vraag heeft, stuur ons een bericht.