Rolex historie

Icoon kroon

De historie van Rolex

Rolex is een van de meest iconische horlogemerken ter wereld, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. In dit artikel zullen we de historie van Rolex verkennen, van de oprichting van het bedrijf tot de innovaties en prestaties van vandaag de dag.

 • Het begin: oprichting van Rolex in 1905
 • De eerste Rolex Oyster: een revolutionair waterdicht horloge
 • Verdere ontwikkeling en innovatie in de jaren 1920 en 1930
 • Professionele duikershorloges: de lancering van de Rolex Submariner in 1953
 • Nieuwe horlogemodellen en materialen in de jaren 1960 en 1970
 • Rolex vandaag de dag: nog steeds een van de meest gewilde horlogemerken ter wereld
 
Rolex historie
rolex historie
Icoon horloge

Een klein stukje geschiedenis

Rolex is een van de bekendste horlogemerken ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Het bedrijf werd opgericht in 1905 door Hans Wilsdorf en Alfred Davis in Londen, Engeland.

In het begin produceerde Rolex horloges vooral voor andere merken, maar het bedrijf begon al snel met het maken van horloges onder eigen naam. In 1908 registreerde Wilsdorf de naam “Rolex” en lanceerde hij het eerste Rolex-horloge, de Rolex Oyster. Dit horloge was een revolutionaire uitvinding, want het was het eerste horloge met een afsluitbaar en waterdicht koepelkastje.

In de jaren 1920 en 1930 bleef Rolex zich ontwikkelen en lanceerde het verschillende nieuwe horlogemodellen, waaronder de Rolex Bubbleback, de Rolex Prince en de Rolex Datejust. In deze tijd werd Rolex ook een van de eerste horlogemerken die professionele duikershorloges maakte, met de lancering van de Rolex Submariner in 1953.

In de jaren 1960 en 1970 bleef Rolex zich onderscheiden met de lancering van nieuwe horlogemodellen, waaronder de Rolex Daytona en de Rolex Sea-Dweller. Het bedrijf bleef ook innovatief met het gebruik van nieuwe materialen, zoals titanium en keramiek, en het ontwikkelen van nieuwe bewegingen.

Tegenwoordig is Rolex nog steeds een van de meest gewilde horlogemerken ter wereld, met een reputatie voor kwaliteit en precisie. Het bedrijf blijft ook innoveren, met de lancering van nieuwe horlogemodellen en het gebruik van geavanceerde technologieën.

In samenvatting is Rolex een bedrijf met een lange en rijke geschiedenis van innovatie en kwaliteit in de horlogewereld. Het blijft vandaag de dag een van de meest bekende en gewaardeerde horlogemerken ter wereld.

Rolex Oyster Rolex historie
Rolex vintage horloges revisies reparaties
Rolex historie
Rolex historie
Vintage horloge reviseren
icoon

Uw Rolex reviseren houdt uw horloge in topconditie

Een rolex-horloge kan worden gereviseerd om een aantal redenen, zoals om het te laten werken na een periode van inactiviteit, om de nauwkeurigheid te verbeteren of om het uiterlijk te verfraaien. Het proces van het reviseren van een rolex-horloge bestaat uit een aantal stappen:

 1. Het horloge wordt afgebroken: De horlogemaker verwijdert alle bewegende onderdelen van het horloge, zoals de wijzerplaat, de wijzers en de kroon.
 2. Het horloge wordt gereinigd: Alle onderdelen van het horloge worden grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van stof, vuil en andere verontreinigingen.
 3. Het horloge wordt geïnspecteerd: De horlogemaker inspecteert alle onderdelen van het horloge om te zien of ze nog in goede staat zijn en of ze moeten worden vervangen.
 4. Het horloge wordt gerepareerd: Alle defecte of beschadigde onderdelen van het horloge worden vervangen of gerepareerd.
 5. Het horloge wordt gemonteerd: Alle onderdelen van het horloge worden weer in elkaar gezet en gemonteerd.
 6. Het horloge wordt afgesteld: De horlogemaker stelt het horloge af om ervoor te zorgen dat het nauwkeurig loopt.
 7. Het horloge wordt gepolijst: Als het nodig is, wordt het horloge gepolijst om het uiterlijk op te frissen.
 8. Het horloge wordt getest: Ten slotte wordt het horloge getest om ervoor te zorgen dat het naar behoren functioneert en dat alle onderdelen goed zijn afgesteld.

Als het horloge na deze stappen naar behoren functioneert en de nauwkeurigheid is verbeterd, wordt het teruggegeven aan de eigenaar. Het is belangrijk om te onthouden dat het reviseren van een horloge een tijdrovend en vaak ook kostbaar proces is, dus het is aan te raden om het horloge regelmatig te laten onderhouden om problemen in de toekomst te voorkomen.

Rolex horloge reviseren onderhoud service
Rolex Bandenservice - Horlogebanden
icoon

Rolex Horlogeband reparatie/revisie

De reparatie of restauratie van een rolex horlogeband is niet alleen om de band weer mooi te maken. Het is ook van belang dat de band tijdig wordt gerepareerd om verlies tegen te gaan. Door slijtage worden de pins tussen de schakels dun en kunnen hierdoor breken.

Laat uw Jubilee of Oyster horlogeband dan ook regelmatig nakijken en waar nodig reviseren of repareren. Uiteraard kunnen wij uw Rolex Horlogeband reviseren tijdens het reviseren van uw Rolex Horloge. Neem contact met ons op om uw horlogeband te herstellen.

Open whatsapp
1
💬 Heeft u een vraag?
Scan de code
Indien u een vraag heeft, stuur ons een bericht.