Breitling reviseren

Icoon kroon

Breitling Reviseren

Zwitserse horlogemerken kunnen wereldwijd rekenen op een warme belangstelling. Uurwerken uit Zwitserland staan sinds jaar en dag bekend om hun nauwkeurigheid. Bovendien zijn het vaak zeer fraaie horloges die uit dit land afkomstig zijn. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die een Breitling horloge dragen het niet over een horloge, maar over een sieraad hebben. Uiteraard is het belangrijk dat een fraai en kostbaar horloge als een Breitling goed onderhouden wordt. Onderhoud (en reparatie) van een horloge noemen we in vaktermen het reviseren van een horloge. Een Breitling reviseren is specialistisch werk, waarbij meer komt kijken dan u vooraf zou denken.

Breitling reviseren - Breitling Reparatie
Breitling reviseren - Reparatie Breitling
icoon

Breitling Geschiedenis

Voordat ik u inhoudelijk meer vertel over Breitling reviseren, vertel ik u graag iets meer over dit horlogemerk. Het merk kent een lange geschiedenis die terugvoert tot het jaar 1884. In dit jaar werd het merk opgericht door ene Leon Breitling. In de eerste jaren van het bedrijf werden er nog geen horloges gemaakt, maar kwamen er alleen meetinstrumenten voor horlogemakers, chronometers en stopwatches uit de fabriek. Pas in het jaar 1923 zag het eerste Breitling horloge het daglicht, dat uiteraard voorzien was van een stopwatch. Dit was uniek voor die tijd.

Vlak voor WO II werd Breitling leverancier van de Engelse luchtmacht, de RAF. Verschillende functies, zoals een kompas en datumaanduiding werden toegevoegd aan de horloges van dit merk. Dit bleef niet onopgemerkt en ook landen als Duitsland en de Verenigde Staten voorzagen hun piloten van horloges van dit merk. Pas veel later werden Breitling horloges bekend bij het grote publiek. Dit heeft alles te maken met een intensieve marketingcampagne die door de nieuwe eigenaar van het merk werd gelanceerd. De nadruk kwam te liggen op exclusiviteit en sindsdien is het een merk van wereldfaam.

Breitling reviseren - Breitling klokkenwerk
Breitling reviseren - Logo Breitling
Breitling reviseren - Breitling horloge
Breitling revisie
icoon

Breitling reviseren houdt uw horloge in topconditie

Het uurwerk, ook wel kaliber genoemd, van een Breitling horloge is zeer complex te noemen. Alle onderdelen moeten in topconditie zijn om als één geheel te kunnen functioneren. Kiezen voor Breitling reviseren betekent dat u uw horloge de aandacht geeft die het verdient en die het simpelweg nodig heeft. Een Breitling reviseren bestaat uit een aantal vaste routinematige checks. Zo wordt uw horloge nagekeken op onder andere de volgende onderdelen:

  • De pakkingen van uw Breitling: de pakkingen van een horloge zijn belangrijk met betrekking tot de waterdichtheid van het horloge. Pakkingen kunnen uitdrogen, waardoor de waterdichtheid in het geding kan komen.
  • Olie verversen: een complex geheel als een uurwerk dat bestaat uit radertjes, veertjes en andere bewegende onderdelen heeft olie nodig als smeermiddel. Na een aantal jaren wordt de kwaliteit van de olie minder, waardoor het uurwerk ‘harder’ moet werken. Dit werkt slijtage in de hand.
  • Vervangen/repareren van onderdelen: onderdelen kunnen onderhevig zijn aan slijtage. Onder Breitling reviseren valt ook het vervangen en repareren van onderdelen die aan vervanging toe zijn.
  • Opnieuw afstellen van het kaliber: door onder andere bovengenoemde oorzaken kan een uurwerk minder secuur worden. Vast onderdeel van Breitling reviseren is dan ook het opnieuw afstellen van het kaliber.

Mochten zich andere problemen voordoen tijdens deze ‘APK van uw horloge’ dan worden deze uiteraard zoveel als mogelijk direct verholpen.

Breitling reviseren - Breitling Horloge 1
icoon

Reviseer nu uw Breitling

De onmisbare APK voor uw horloge

Uw breitling reviseren zorgt niet alleen voor dat uw horloge langer mee gaat. Het zorgt er ook voor dat uw breitling mooi en in goede conditie blijft. Het moge duidelijk zijn dat u hierdoor veel meer plezier aan uw horloge beleeft.

Icoon horloge

Breitling reviseren door Horlogereparatie West-Friesland​

Mensen kiezen niet alleen voor Breitling reviseren, omdat het een kostbaar horloge betreft. Kostbaar is immers een relatief begrip en voor veel mensen heeft een horloge ook een bepaalde emotionele waarde. Stel dat u bijvoorbeeld een Breitling horloge van een dierbare hebt geërfd, die waarde is toch niet in geld uit te drukken? Het is echter wel reden genoeg om zo’n horloge netjes te laten onderhouden.

Dit onderhouden doen wij,  voor u met veel plezier en passie. Wij zijn horlogemaker van beroep en bij ons is uw Breitling horloge in veilige en vertrouwde handen. Wij werken niet vanuit een atelier, omdat wij vinden dat het vak van horlogemaker een ambacht is. Wij werken daarom ook ‘gewoon’ in een werkplaats, waar we in alle rust en volledig geconcentreerd uw horloge nakijken en repareren.

Het is voor u een prettige gedachte dat u weet waar uw horloge is. Wanneer u uw horloge door uw juwelier laat reviseren, dan is de kans namelijk erg groot dat hij uw horloge ter reparatie opstuurt naar de fabrikant. U weet dan niet precies waar uw Breitling is en bovendien weet u niet exact welke werkzaamheden/reparaties er aan uw horloge zijn uitgevoerd wanneer u deze retour ontvangt. Horlogereparatie West-Friesland houdt niet van deze onduidelijkheid en vertelt u precies welk onderhoud is gepleegd en welke reparaties zijn uitgevoerd. Ook weet u precies of (en zo ja welke) er onderdelen zijn vervangen als u uw horloge weer in ontvangst neemt.

Wilt u ook uw Breitling laten reviseren door iemand die nog echt passie heeft voor het vak van horlogemaker? Kies dan voor Horlogereparatie West-Friesland!

Breitling revisie
Open whatsapp
1
💬 Heb jij een vraag?
Scan de code
Hi 👋
Indien je een vraag hebt, gebruik dan whatsapp\1