Onze Werkzaamheden

Icoon kroon

Onze werkzaamheden

Welke werkzaamheden vallen onder horloge reviseren?

We geven u graag een beeld van een aantal werkzaamheden die horen bij het reviseren van een horloge.

We lichten er graag een aantal voor u uit:

Horloge reviseren logo
Vintage horloge revisie
icoon

Oliën

Om het kaliber, het uurwerk dus, goed te laten draaien is olie een onmisbaar iets. Maar weinig mensen weten dat de olie in een horloge na ongeveer vier jaar toe is aan vervanging. ‘Oude’ olie zorgt ervoor dat uw horloge niet langer de juiste tijd aangeeft, omdat deze langzamer gaat lopen wanneer de olie ouder wordt. Zeker als u iemand bent die afhankelijk is van een strakke tijdsplanning is dit heel vervelend. Het oliën van het uurwerk is dan ook een standaard onderdeel van horloge reviseren.

icoon

Controle van de pakkingen

De kans is groot dat uw horloge claimt waterdicht te zijn. Echter, een horloge heeft het dagelijks zwaar te verduren. Eén van de dingen waar ook uw horloge mee te maken heeft zijn temperatuurschommelingen. Deze temperatuurschommelingen, vaak in combinatie met de verminderde werking van de olie in het uurwerk, zorgen ervoor dat de pakkingen in uw horloge uitdrogen. Deze pakkingen zijn belangrijk met betrekking tot de waterdichtheid van uw horloge. Overigens is het aan te raden u goed voor te laten lichten wat het merk verstaat onder waterdichtheid.

Rolex jubileeband bandenservice bandreparatie
Rolex reviseren
icoon

Afregelen van het kaliber

Vrijwel alles is aan slijtage onderhevig en dus ook het kaliber van uw horloge. Door slijtage kan het zijn dat het uurwerk niet meer zo goed loopt als voorheen. Het afregelen van het uurwerk valt ook onder de werkzaamheden van horloge reviseren. Kapotte onderdelen worden hierbij direct vervangen, indien mogelijk natuurlijk.

 
icoon

Quartzhorloges

Indien u een quartzhorloge laat reviseren, dan vallen ook het vervangen van de batterij en het reinigen van de kast onder de werkzaamheden. Bovendien vindt er inspectie plaats van de bandaanzet. Indien noodzakelijk wordt deze vervangen, wat overigens ook geldt voor het glas van uw horloge.

Rolex Horlogebanden - Revisie Horlogeband

Reviseer nu uw Rolex

Uw Rolex reviseren zorgt er niet alleen voor dat uw Rolex langer mee gaat. Het zorgt er ook voor dat uw horloge mooi en in goede conditie blijft. Het moge duidelijk zijn dat u hierdoor veel meer plezier aan uw Rolex beleeft.

💬 Heb jij een vraag?